Deutsche Nemectron GmbH

A Nemectron az egyik legrégebbi és a mai napig vezető márkanév az elektroterápiás, dermatológiai és elektrokozmetikai készülékek területén.
A Nemectron GmbH alapítása dr. Nemec nevéhez kötődik, aki 1952-ben saját kutatóbázisra építve fejlesztette ki a gyár hírnevét.

   

Az akkor klasszikusnak számító alacsonyfrekvenciás háromszög-, négyszögáramokkal szemben az egyenáram komponens nélküli, amplitudómodulált középfrekvenciás áramok bevezetését, ill. alkalmazását helyezte előtérbe.

Dr. Nemec és később a gyár kiváló kutatóorvosai (Hansjürgens, Nippel, May) a mai modern elektroterápia legjelentősebb vívmányait alkották meg az orvostudomány számára:

  • 1952: a Nemec-féle interferencia készülék létrehozása, az első interferencia készülék
  • 1958: a vácuum applikáció alkalmazása
  • 1971: a dinamikus interferencia meghatározása (Endodyn-vektor)
  • 1985: Endosan terápia bevezetése és védelmi oltalom alá helyezése
  • 1988: Ed iT terápiás rendszer megalkotása

Az amplitudómodulált középfrekvenciás áramok vitathatatlan előnyei miatt (apolaritás, kedvező áramtolerancia, fémimplantációk nem kontraindikáltak, nincs felmaródásveszély, akkomodáció esélye kisebb, mélyben való kezelhetőség stb.) ma már a legtöbb elektroterápiás műszereket gyártó cég átvette, s alkalmazza a Nemectron által publikált eredményeket. (Az Endosan terápia már szabadalmi oltalom alatt áll.)
A termékpalettát ma orvosi és kozmetikai készülékek főcsoportja képezi.
Nemectron műszereket napjainkban több mint 50 ország klinikái, kórházai, rendelőintézetei, magán praxisai, fitness, wellness és kozmetikai szalonjai használják nagy megelégedéssel.