Physiomed Elektromedizin AG

A Physiomed céget 1973-ban alapították eletroterápiás berendezések szervizelésére, de 1975-ben már saját elektroterápiás készülékeikkel jelentek meg.

   

A fejlesztések eredményeképpen a cég pályája meredeken ívelt felfelé, számos újdonsággal lepték meg a piacot (1977: szabadalmazott, önmagát hitelesítő interferenciás készülék, 1986: ultrahangterápiás készülék, 1988: speciális, mélyocszillációs rendszer, 2000: a VOCASTIM rendszer, 2004: laser készülék).
A választékbővítést szolgáló fejlesztések mellett hagyományos elektroterápiás készülékeik is modernizálódtak, ma már a teljes ill. részterületeket lefedő specifikációkkal és új formával rendelkező változatok alkotják a műszerparkot.
A modern elektronika lehetőségeit kihasználva a cég csaknem valamennyi létező/alkalmazott áramformát kínálja. A szaktudományos világ regisztrált újdonságai igen hamar megjelennek a Physiomed palettáján. Jelenleg 26-féle terápiás áramforma hívható le a legszélesebb specifikációval rendelkező készülékekben, ill. az indifikáció oldaláról elindulva 100 fölötti különböző betegséghez lehet az optimális terápiát hozzárendelni, az applikációt a képernyőn grafikusan megjelentetni.
A műszerfejlesztők mindenkor kiemelt figyelmet fordítottak a felhasználóbarát szemlélet érvényesülésére. Valamennyi készülék igen egyszerűen egyetlen forgató- nyomógombbal programozható.
A Physiomed 1996-ban részvénytársasággá alakult, majd ISO 2000 és 2001 minősítést szerzett. Az elmúlt években mind választékát, mind szállítási volumenét illetően Európa piacvezetőjévé nőtte ki magát az elektroterápia területén.