Unbescheiden GmbH

A cég alapítása 1869-re nyúlik vissza. Friedrich Unbescheiden már ekkor Európa számos gyógyfürdőjét és szanatóriumát szerelte fel fűtés- és szanitertechnikával. Az iparosítás kora specializálódást hozott magával: a gyógyászati és fürdőtechnikai berendezések gyártása elvált egymástól.

   

A gyár története során mindvégig sikeresen ötvözte a természetes gyógyelemek - ásvány- és termálvizek, természetes gázok, iszapok stb. - kímélő módon történő előkészítését és az adott kor technikai fejlettségét.
Ma az Unbescheiden GmbH a hidro- és balneoterápiás berendezések gyártásának sok évtizedes tapasztalatát illeszti a legújabb tudományos ismeretekhez és kompromisszum nélkül követi a legszigorúbb biztonságtechnikai követelményeket, melynek kezdettől fogva élharcosa.
A gyár nevével fémjelzett orvostechnológia nemcsak hatásos terápiát biztosít a pacienseknek, de megkönnyíti a terapeuták munkafeltételeit is.
Kb. 30 évvel ezelőtt az Unbescheiden GmbH elsőként vezette be, s állította át gyártását a kiváló kémiai tulajdonságú, kemény felületű, hajszálrepedések képződésére nem hajlamos, kopásálló, önmagában színezett, magasfényű mélyhúzott plexiüveg (akrylüveg) kádtestek előállítására. Az igénytelenebb, olcsóbb műanyagokkal (PVC) szemben ezzel évtizedes nagyságrendű élettartamot, kiváló minőséget, esztétikus megjelenést biztosít berendezéseinek.
Ma a cég gyártmányspektrumában a hidro- és balneoterápiához kötődő valamennyi műszer és berendezés megtalálható; ezek között számos szabadalmazott megoldás ismert (Caracalla masszázs, fényterápiás kád stb.).
A fontosabb gyártmánycsoportok: gyógyászati kádak (tangentor, galván, C O 2, rekeszes galván, váltósugaras végtagfürdő stb.) wellness kádak (vibrációs-, masszázs-, örvény- és pezsgőfürdők, fény- és hangterápiás kádak stb.), thalasso terápiás egységek, tuskatedrák, súlyfürdők és nyújtóberendezések, betegemelők, iszap- és parafinfőző berendezések, Kneipp-rendszerek, Kolon-terápiás egységek, kezelő- és masszászágyak, tornatermi felszerelések és kézieszközök stb.